Instagram Hikayelerde Ekran Görüntüsü Aldığınız Kişiye Bildirim Gitmemesi İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Instagram, Hikayelerin Ekran Görüntüsünü Çekenleri Bildirecek adlı konumuzda Instagram da bir hikayenin ekran görüntüsünü almaya kalktığınızda hikaye sahibine bildirim gideceğini duyurmuştuk.

Bu özellik uzun zamandır Instagram kullanıcıları tarafından beklenmekteydi. Bundan sonra artık Instagram Hikayeler kısmından alacağınız ekran görüntüleri, hikayenin sahibine bildirilecek. Hepinizin bildiği gibi Instagram Hikayeler, fotoğrafları yalnızca 24 saatliğine gösteren ve ardından otomatik bir şekilde silen paylaşma özelliğidir. Paylaşılan fotoğrafların birkaç saat sonra silinmesi nedeniyle bazı kullanıcılar takip ettikleri kişilerin paylaştıkları hikayelerin ekran görüntüsünü alıyorlar.

Ekran görüntüsünü aldığım kişiye bildirim gitmemesi için ne yapmalıyım?

Bu bildirimin karşı tarafa gitmesini engellemenin en kolay yolu, ekran görüntüsünü çektiğiniz an telefonun internet bağlantısını kesmenizdir. Öncelikle ekran görüntüsünü almak istediğiniz hikayeyi açın ve ardından telefonunuzun internet bağlantısını kapatın (Uçak moduna da alabilirsiniz) ve ardından ekran görüntüsünü alın.

Cihazınızın internet bağlantısı olmadığından dolayı Instagram, sizin ekran görüntüsünü aldığını fark edemeyecek ve karşı tarafa bildirim göndermeyecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir